Bursa kebabından esinlenerek yapıldığı söylenmektedir.Pideli köfte, pide üzerindeki küçük köftelerin üzerine kızgın tereyağı ve domates sosu dökülerek yapılıyor, yanında yoğurt ile servis ediliyor. Bursa kebabından tek farkı pide üzerinde döner yerine köfte olması.

pideli-kofte-08
pideli-kofte-07

Bursa Kebabından sonra akla gelen ikinci lezzet olan bu yemeğin ana maddesi adından anlaşılacağı gibi köftesi. Ancak bildiğimiz köfte değil. Izgara ya da mangalda pişen köfteler gibi kuru ya da Bursa Kebabı kadar da soslu değil. Yedikten sonra hak vereceksiniz.

pideli-kofte-06
pideli-kofte-05
pideli-kofte-04

Bursa her ne kadar döner kebabı, nam-ı diğer İskender ile tanınsa da bir o kadar meşhur lezzeti de Pideli Köfte’dir.

Osmanlı Devleti’ nin ilk çarşılarından, 1400 senesinde kurulan Tarihi Kayıhan Çarşısında, 1920’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren köftecileri ile Pideli Köfte’de vazgeçilmez tatlarından birisidir.

pideli-kofte-03
pideli-kofte-02
pideli-kofte-01

Taş fırınlarda pişen pide eşliğinde dana döş ve kavram yağı ile hazırlanan nefis köfte, domates sosu ve günlük tereyağı ile pideli köfte, döner kebabı kadar lezzetlidir.

Yolunuz Bursa’ya düşerse mutlaka Kayıhan (Kayhan) çarşısında pideli köfte yemenizi tavsiye ederim.